Feszes bőr egy életen át
2016. augusztus 15.

Feszes bőr egy életen át

Tudtad, hogy a kötőszövet rugalmassága nem csak esztétikai szempontból fontos? Persze ez az, ami látványos, de ezen túl nem kevésbé lényeges feladata még, hogy belső szerveinket is támogatja, hozzájárul a csontképzéshez, építi az érfalakat, az izmokat a csontokhoz köti. Túlnyomórészt az ún. alapanyagba ágyazódott hosszú rostokból áll. A kötőszövetnek vannak speciális, könnyebben azonosítható fajtái is: a csontok, az ínszalagok, az inak, a porc, továbbá a zsírszövet.

 

noorenev.jpg

Kötőszövet és szépség

 

Ha szeretnél letagadni pár évet a korodból, tudatosan kell figyelned az életmódodra és a szépségápolásra! A

ráncok keletkezéséért leginkább a rugalmasságukat elveszítő kötőszövetek felelősek. Ha még időben elkezdesz olyan anyagokat használni, melyek a rostok rugalmasságát fokozzák, csökkentheted a ráncosodást, illetve kisimíthatod a már megjelent apróbb ráncokat.

  • A kovaföld és a benne található kovasav igen fontos a kollagénrostok és az elasztin rugalmasságának fenntartásában. Fogyassz kovasavban gazdag ételeket: pl. zabot, árpát, kölest, burgonyát. Jót tesz továbbá a csalán- és a zsúrlótea kúraszerű fogyasztása is.

  • A C-vitamin hatékonyan erősíti a rostokat, ezért fogyassz sok citrusfélét, paprikát, homoktövist, papaját és kivit! Pár havonta tarts természetes C-vitamin-kúrát is, amikor 3x1000 mg C-vitamint szedsz naponta.

  • Az aloe vera sok muco-poliszacharidot juttat a szövetekbe, ami a kötőszövetek számára nélkülözhetetlen. Szedheted kapszulában, de ihatsz belőle készült italt is.

  • A spirulina számos ásványt juttat a kötőszövetekbe, sőt elősegíti a salakanyagok eltávolítását is. A benne található tengeri jód kiváló anyagcsere-aktiváló, így nemcsak salaktalanít, hanem a testsúly-karbantartásban is segít.


Hatásosak-e a ránctalanító krémek?

 

Ezekből a krémekből hatalmas a választék, de hogy melyik az igazán hatásos, abban azért érdemes szakember tanácsát kikérni.

A ráncok kialakulása mögött sok tényező lehet. A természetes öregedés az élet velejárója, de az életmódunkkal, a nem megfelelő bőrápolással, krémekkel sajnos éppen mi magunk segítjük elő bőrünk öregedését.

Az első, és legfontosabb, hogy egy pontos bőrdiagnosztizálást követően megállapítsa a szakember, hogy milyen összetételű krém ajánlott. Sokszor nem csak a ráncokat kell kezelni, hanem a bőr egészséges működését kell helyreállítani, ami már önmagában is fiatalít. Olyan termékekre van szükség, melyek az összetevőik alapján komplexen kezelik a bőrünket.

Sokunk problémája az érzékeny, allergiás bőr, és félve nyúlunk már a krémekhez, a kozmetikai kezelésekben is csalódtunk. Ekkor nagyon körültekintően, türelmesen kell megtalálni azokat a lehetőségeket, amelyekkel a szép bőr végre nem csak álom, hanem valóság lesz.

Ha még nem találkoztál olyan szakemberrel, aki ebben segítene, keresd fel kozmetikusunkat egy ingyenes bőrdiagnosztizálásra. A linkre kattintva akár azonnal be is jelentkezhetsz:

http://www.juditbeauty.hu/kapcsolat 

A jó minőségű krémek nemcsak a ráncok ellen hatnak. Aktív hatóanyagaik a száraz, megereszkedett, elvékonyodott bőr számára nyújtanak segítséget. Gyakran olyan összetevőket tartalmaznak, amelyeket táplálékainkban is megtalálunk: az antioxidánsok megakadályozzák, hogy a szabadgyökök kárt tegyenek a sejtfalban. A különféle vitaminok javítják a bőr állapotát. A C-vitamin ragyogóvá teszi a bőrt, míg a retinol (A-vitamin) feszesíti a megereszkedett bőrt. A telítetlen zsírsavak a bőr mélyebb rétegeit is hidratálják.

Feszesíts!

 

Az életkor előrehaladtával a kollagén termelődése csökken a szervezetben. Mivel a kötőszövet legnagyobb tömegét a kollagén alkotja, természetes, hogy nem csak az arcbőr, hanem a tested teljes bőrfelülete veszíteni fog a rugalmasságából. Ezt étrend-kiegészítővel némileg lehet pótolni, de az időt sajnos nem lehet megállítani.

Ha fogyókúrázol, vedd figyelembe, hogy heti 1/2-1 kg fogyás még ideális, ám ennél több sem élettanilag, sem a bőr szempontjából nem egészséges. Az ennél nagyobb mértékű súlyvesztés is laza kötőszövetet, bőrt fog eredményezni, mert a bőröd csak egy bizonyos pontig tudja követni a tested méretváltozásait.

A rendszeres sport is sokat segíthet a bőr feszesítésében. Az erősítő, alakformáló gyakorlatok az izmokat teljes hosszukban erősítik és nyújtják, ezzel nem csak „kitöltik” a petyhüdt részeket, hanem fokozzák a vérkeringést, javul a kötőszövet vérellátása, több oxigénhez jut és a sejteknek is jobb tápanyagellátást biztosít, amitől a bőr feszesebbé válik.

A táplálkozás szempontjából a minőségi tápanyagokra kell törekedned, ellenkező esetben megjelenik a nők egyik legnagyobb ellensége, a cellulit, ami nem csak esztétikai kérdés. A méreganyagok gödrös lerakódása a nyirokkeringés elégtelenségének következménye is, amitől tovább lazul a kötőszövet.

nari.jpg

Cellulit és cellulitisz - mi a különbség?

A cellulit a bőr zsírszöveti rétegének rendellenessége. Nőkön gyakoribb. Leggyakrabban a comb, a fenék és a karok bőrén jelenik meg. A kórosan felhalmozódó zsír betüremkedik a kötőszöveti rostok közé, s ennek hatására a bőrön narancshéjhoz hasonló egyenetlenségek jelennek meg.

A cellulitisz a bőr legalsó rétegének a gyulladásos állapota, amely általában bakteriális eredetű. A fertőzés érintheti az irharéteget is és a kötőszöveti résekbe is beterjedhet. A cellulitisz egy egészen apró bőrpírral indul, amely nagyobb területre is átterjedhet. Egy idő után láz társul hozzá, illetve az érintett zóna területén a nyirokcsomók is megduzzadnak. A cellulitiszes terület vörös, duzzadt, meleg és fájdalmas.


Néhány általános, a mindennapokba is könnyen beilleszthető tipp a szép bőrért

 

  • Táplálkozz tudatosan!

Az egészséges ételek, az alacsony szénhidrát- és zsírtartalmú, magas fehérjemennyiségű étrend a feszes izomzat és a testzsír csökkentése mellett a bőröd feszességét is növeli.

  • Fogyassz sok folyadékot!

Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy a folyadékfogyasztás az egészséges életmód egyik alapköve, a méreganyagok is csak ennek segítségével tudnak távozni a a szervezetedből.

  • Serkentsd a vérkeringésedet!

Első körben természetesen a sportot ajánljuk. Jó módszer még a hideg-meleg váltózuhany, szivaccsal lendületesen dörzsöld át a kritikus területeket. Szakszerű nyirokmasszázzsal speciálisan lehet serkenteni a vérkeringést, de egy otthoni, kevésbé szakszerű, illóolajjal történő masszázs is hatékony lehet.

  • Használj étrend-kiegészítőket!

A VitaHelp Egészségközpont hatóanyag-szakértője a következő termékeket ajánlja:

http://natura-life.hu/termekek/equinox-elixir-organic-50-ml/

http://natura-life.hu/termekek/ctplex/

http://natura-life.hu/termekek/hairskinandnails/

http://natura-life.hu/termekek/rosehipq10/

A kötőszövet erősítéséhez, támogatásához a következő terápiáinkat ajánljuk:

 

Tartsd szem előtt, hogy a kötőszövet erősítésének terápiája egy egész életre szóló, mindennap végzendő feladat, több év negatív eredményét nem lehet eltüntetni egy hét alatt. Ha időtálló változást szeretnél elérni, akkor folyamatosan kell tenned érte!

Forrás: femina.hu, hazipatika.com, wikipédia, peakshop.hu

fb.png



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása