A daganatos megbetegedések kialakulásának lelki háttere
2016. április 10.

A daganatos megbetegedések kialakulásának lelki háttere

Manapság már közismert tény, hogy a daganatos betegségek nem csupán egészségügyi problémák, vagy helytelen életmód miatt alakulhatnak ki, hanem nagy részben lelki tényezők miatt is.

Tudtad, hogy voltak daganatos betegségek már az ókorban is? A kóros sejtburjánzást akkoriban dagályos nyavalyának hívták.

Daganatos sejtek tulajdonképpen minden ember szervezetében folyamatosan képződnek, ám a helyes táplálkozásnak, a megfelelő életmódnak, az egészséges mentális állapotnak és nem utolsó sorban az immunrendszernek köszönhetően ezek nem burjánzanak el, így nem alakul ki rákos megbetegedés.

A pszichoszomatika szerint az effajta megbetegedések hátterében szinte mindig valamilyen régóta feldolgozatlan lelki probléma áll. Ha az emberi szervezet legkisebb részei, a sejtek között nem működik megfelelően a kommunikáció, akkor a szervezeten belüli energiaáramlásban is blokkok alakulnak ki. Ezek a blokkok elszigetelődést eredményeznek a „kommunikációból kizárt” sejtcsoportoknak, amelyek viszont önálló létet szeretnének fenntartani és az egészséges sejtektől érkező energiákat saját maguk megerősítésére fordítják...

35iqqrm2il.jpg

A lelki megterhelés mindenkinél más. Lehet a munkahely elvesztése, egy vélt/valós sérelem, egy szakítás, haláleset… ha ezeket elfojtod, nem beszélsz róla, vagy nem sírod ki magadból azzal sokat árthatsz.

A feldolgozatlan sérelmek megbetegíthetik az embert. A gyűlölet, a stressz és az irigykedés pedig egyébként sem a lélek bearanyozói.

A lelki problémák milyensége hatással van a daganat típusára. Néhány példa: 

  • Emlődaganat – A mell a legközelebbi családtagokkal, a gyermekkel vagy a szülőkkel való kapcsolatot szimbolizálja. Ha egy nőnek e családtagok bármelyike miatt lelki problémája (elvesztésből fakadó, megbántottság, féltés…) áll fenn, könnyen előfordulhat a melldaganat.
  • Nőgyógyászati daganatok – A gyermekvállalással, párkapcsolattal, vagy a szexuális problémákkal áll kapcsolatban. Sok esetben, ha valakinek nem adatott meg a gyermekáldás, kialakulhatnak daganatok, miómák, ciszták a szervezetében.
  • Gyomor és bélrendszer daganatai – A stressz első sorban a gyomor területét támadja meg különböző betegségekkel. Szokták is mondani, hogy „Nem tudja feldolgozni/megemészteni a problémáját”.
  • Tüdődaganat – Legtöbbször a dohányzással szokták kapcsolatba hozni. Viszont sokan vannak, akik dohányoznak, mégsem lesz tüdőrákjuk és sajnos sokan vannak azok is, akik nem dohányoztak egész életükben, mégis utoléri őket a baj. Magányosságból, az élet értelmének elvesztéséből, kilátástalanságból adódhatnak az effajta problémák.
  • Bőrdaganat – A bőrön keresztül érintkezünk a külvilággal. Ha valaki nem tudja a személyiségét elfogadtatni és árnyékban éli az életét, de ebből nem tud kitörni, akkor az valamilyen bőrbetegség formájában jelentkezhet.

4291681579_6dd15d0f79_o.jpg

Hasznos tanácsok:

  • Rendszeresen (legalább évente) járjatok szűrővizsgálatokra. Minél hamarabb kiderül a baj, annál több esély van a gyógyulásra
  • Gondold át múltbéli kapcsolataidat, problémáidat. Lépésenként rendezd /tisztázd magadban a dolgokat, így szabadulj meg a blokkoktól
  • A sport mindig segít! Vannak kifejezetten olyan mozgásformák, amelyek légző- és meditációs gyakorlatok segítségével kiegyensúlyozottabbá tesznek. Ilyen pl. a jóga, ami tévedés ne essék, nem csak nyújtás, hanem komoly fizikai igénybevétel is.
  • Gyógyítsd a lelked! Ha úgy érzed, valamin nem tudsz egyedül túljutni, nem szégyen segítséget kérni. Egy pszichológustól, vagy egy kineziológustól sok olyan hasznos ismeretet szerezhetsz, amelyeket a későbbi életed során egyedül is alkalmazni tudsz.
  • Tartsd karban és erősítsd immunrendszered. A rendszeres szűrővizsgálatokkal, szakemberek segítenek feltérképezni szervezeted vitamin és ásványi anyag szintjét is, valamint kiválasztani a számodra legmegfelelőbb étrend-kiegészítőket.
  • Raktározd fel szervezeted enzimkészletét.
  • Egyél minél több zöldet. Saláták, sóska, spenót, brokkoli, rukkola… akár smoothiekhoz adva is (kivéve a rukkolát)

A rák kialakulásában szinte minden esetben felfedezhetők a lelki tényezők. A teljes felépüléshez elengedhetetlen a lelki okok megszüntetése.

A betegségek pszichés hátterének feltárásával, azzal, hogy a lelki folyamatok az idegrendszeren keresztül hogyan befolyásolják az immunrendszer működését külön tudományág a pszicho-neuro-immunológia foglalkozik. Az immunrendszer egészséges működése szempontjából a lelkiállapotnak, az érzéseknek, az érzelmeknek, a gondolatainknak  komoly szerepük van…Legyél Te is győztes!

275h.jpg

fb.png

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.04.11. 22:09:25

Ha daganttípusokról szóló ostobaságot törlöd, akkor nagyjából rendben lesz a cikk...

csakférfi 2016.04.11. 23:45:22

@Online Távmunkás: Szóval egyetértesz hogy gyógyszerrel nem lehet a lelki konfliktusokat(amiket a problémák váltottak ki a "fejben "-lélekben) magyarul a rákos sejtburjánzást meggyógyítani.
Mivel ha a "betegségnek" lelki okai vannak akkor a gyógyulás is lelki.
Azaz megmagyarázhatók a csodás gyógyulások.

Grega 2016.04.12. 00:27:56

"A rák kialakulásában szinte minden esetben felfedezhetők a lelki tényezők. A teljes felépüléshez elengedhetetlen a lelki okok megszüntetése."

Minden egyes ember esetében "felfedezhetők lelki tényezők", lelki gondok és fájdalmak, ráktól teljesen függetlenül. Olyan nincs, hogy valaki nem sérül már gyerekkorában vagy később. A gondokat aztán vagy feldolgozza, vagy nem. De a rák csak egy töredéküknél alakul ki.
A pszichoszomatikai feltevés tehát vastagon áltudomány.

Boka1 2016.04.12. 10:19:02

@Grega:

Ha az őszinte rákbetegeket összeterelnénk egy stadionba, simán tudnának klikkesedni az előidéző okokat illetően. Hidd el, ez nem statisztikai kérdés. Ha valamelyik rokonomat ma éri valamilyen lelki trauma rögtön a lelkét kell ápolni, mert abból lesz az egyéb probléma. A legszörnyűbb, amikor anyuka traumájából lesz beteg egy picibaba. A cikk írónak igaza van abban, hogy semmilyen betegség nem szörnyű, ha megértjük az okát. A rákot nem attól " kapjuk el ", hogy egy rákbeteg letüsszent a liftben, azért meg kell dolgozni. Viszont, ha a rák sejt betegség, akkor egy ölbe rakott laptop elektromágneses sugárzása vagy a munkahelyen a lábnál lévő számítógép is okozhat dns módosulást. Azok az ismerőseim, akik felgyógyultak a rákból, mind más emberek lettek, akár gyógykezeltették magukat, akár nem. Egy közös volt bennük, hogy az orvosok a frászt hozták rájuk, hogy fel lehessen írni a kemoterápiát.

Hörömpő cirkusz világszám 2016.04.12. 12:03:07

Ha ezt most komolyan venném, akkor mindegyik rákfajtám lenne és már rég halott lennék.

csacsala 2016.04.12. 12:11:52

@Hörömpő cirkusz világszám: Az, hogy a daganatos megbetegedéséek hátterében lelki tényezők is közrejátszhatnak, nem egyenlő azzal, hogy akinek lelki traumája van, annak kutya kötelessége daganatosnak lenni...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.04.12. 12:35:46

@csakférfi: Azzal értek egyet, hogy a testi egészség mellett fontos a lelki egészség is, de a ráknál csak egy kisebb szerepű tényező a lelki probléma...

kissiú 2016.04.12. 13:46:14

Ma már bizonyított tény, hogy a lelkiállapot modulálni képes az immunrendszert (is), és ezáltal a folymatosan képződő kontrollt-vesztett sejtek elleni védekezést.

Viszont nyelvtani fordulatokat beleerőltetni, mint hogy a gyomorrákos beteg "Nem tudja feldolgozni/megemészteni a problémáját”, valóban rontja az egész írás hitelét.

OneBall · http://oneball.blog.hu/ 2016.04.12. 14:41:40

Én elfogadom, ha valaki nem hiszi el ezeket a felvetéseket, hisz bizonyítani valóban nem lehet az elméletet.

Viszont azt elmondhatom, hogy egészségesen éltem, egészségesen ettem, rendszeresen sportoltam, sosem dohányoztam, erőm teljében lévő fiatal voltam, betegséggel évek óta nem találkoztam. Egyszóval minden rendben volt az életemben, nem is voltam elégedetlen.
Az egyetlen kivételt az akkori barátnőm jelentette, aki mondjuk úgy, hogy monogámiában retardált volt, és a sokadik megcsalása után, amikor ráadásul nyilvánosan, a barátaim előtt alázott meg ezzel, már nem bírtam tovább, és összetörtem. Rá egy hónapra, ott ahol korábban nem volt semmi, egy méretes csomót találtam, ami egy rosszindulatú daganatnak bizonyult, úgyhogy jött a műtét, meg a kemo. Megúsztam, legalábbis már több mint egy éve tünetmentes vagyok, és már csak a nickem utal a történtekre! :)

Szóval mondhat bárki bármit, ilyen előélettel, és ilyen időrendi egymásutánisággal biztos vagyok benne, hogy ez okozta bennem a betegséget, de persze aztán lehet, hogy tényleg vannak ekkora véletlen egybeesések.

Boka1 2016.04.12. 15:20:14

Jogos. Amikor balesetben meghalt a bátyám ( 8 évesen), anyámnak mellrákja lett, amikor az édesanyját vesztette el, akkor méhrákot diagnosztizáltak. Mondjuk nem fogadott el kezelést, de amikor megszülettek az unokái, akkor új ember lett. Ennek már tizenéve. Az is érdekes, hogy a pattanásnak is lelki oka van ( harcolunk valakivel, kell a faggyú mirigy túltengés a sikossághoz ).

csakférfi 2016.04.13. 00:10:30

@Online Távmunkás: tételezzük fel hogy minden betegség lelki eredetű.Ez a "betegség" egy elváltozás amit adott érzelmi reakció vált ki bennünk egy esemény kapcsán.@OneBall: írta azt az érzelmi "konfliktust" ami az elváltozást beindította.Tehát azok a daganatok valahogy eltűnnek és felszívódnak.Ez pedig úgy lehetséges,ha a daganatos ,mutáns sejteket vírusok elbontják!Amikor ez megtörténik akkor az "immunrendszer" amit a saját "lelked" vezérel elpusztítja a vírusok nagy részét--kvázi parkolópályára teszi.ebben a történetben sehol nincs gyógyszer ,műtét..stb.Ezért neveznek orvosok csodának "halálraítélt" emberek gyógyulását.Valamint nem működnek a terápiák !
Ezen mechanizmus azért alakult így az élőlényeknél mert a környezeti változásokra (pl. hideg időben több szőr kell-ehhez növelni kell a sejtek számát)reagálnunk kell, ezért nem pusztulunk bele.Ez az alkalmazkodás az evolúció kulcsa.ezért maradt fenn az élet ezen a bolygón.
A régi görögök utaltak erre "ép testben ép lélek".Azaz ha ép a gondolkodásod (nem félsz túlságosan) akkor elkerünek a "betegségek".
csak gondolj bele mekkora gazdasági kár érne embereket ha ezen téziseket ,szabályokat elfogadná az orvostudomány (mármint az akadémikus) és alkalmaznák az Új Medicina törvényeit.Amivel az embereket gyógyszer és hosszas kórházi kezelés nélkül egészségessé lehetne tenni.Mondjuk mikor először hallottam ezen rendszerről,belegondolva félelmetes,mekkora hatalom van az orvostársadalom és gyógyszeripar kezében.A lényeg azonban az hogy a rendszer leírva és bárki számára elérhető a neten.Mellesleg a dohányzás sem okoz rákot.Viszont hogyha ezt szajkózza sok sok reklám és "tekintélyes" ember akkor a "lélek" beindítja a tüdő megnagyobbítását célzó programot (ha elhiszik) és rákot diagnosztizálnak.Mivel a halál gondolata a fulladással kapcsolatos, a levegötlenséggel azonos.Ezért nem hal meg minden dohányos tüdőrákban és ezért hal meg sok nem dohányzó tüdűrákban.Nem én találtam ki,de magamon tapasztalom a folyamatokat,eseményeket.sajnos! :) :) :) Viszont az orvosokat és a gyógyszereket nagyívben kerülöm. :)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.04.13. 22:11:55

@csakférfi: Sajnos a hozzád hasonlóan őrültségeket összehordók miatt túl sok menthető beteg hal meg...

csakférfi 2016.04.14. 00:12:06

@Online Távmunkás: valóban???
akkor gyorsan siess és mentsd meg valamennyit.Mielőtt ezen állítások valósággá válnának.
Barátom hogy Te mekkora lúzer vagy.
azt képzeled hogy majd egy orvos a tudásával megmenekít a szenvedéstől??
bakker nem lehetsz ennyire naív.
Mégis ki az aki most nem menti meg mert nővér orvos és pénzhiány van az egészségügyben.haláli az állításod.Mond Te kinek nézel engem?egy elvakult hithű bigott vallásos majomnak???
basszus azt képzeletem ennél normálisabb vagy.
Na jó éjt!
süti beállítások módosítása