Télen is egészségesen, energiával feltöltve!
2016. január 16.

Télen is egészségesen, energiával feltöltve!

Beköszöntött a borongós tél. A párás, hideg és ködös napokon egyre nehezebben kelünk fel reggel, hangulatunk a kinti időjárást tükrözi. A nap egyre nagyobb részében van sötét, egyre hűvösebb az idő, több a csapadék, metszően hideg szél fúj. Ez az időjárás igencsak megviseli szervezetünket, pedig a java még hátra van!

A zord időjárás megviseli a szervezetet, a bőrünk kiszárad, kipirosodik és az idő múlásának halvány jelei is könnyebben megjelenhetnek. A szervezet belső egyensúlyára is kell figyelnünk, hiszen a téli hónapokban hajlamosabbak vagyunk kevésbé egészséges ételeket enni és bizony a rendszeres mozgás is gyakran elmarad.
A tél közeledtével egyre nehezebb és drágább friss gyümölcsöt beszerezni. A csökkent vitaminfogyasztás miatt szervezetünk gyengül, fogékonyabb lesz a különféle betegségekre, könnyebben megbetegszünk. A téli időszakban a legfontosabb, amit tehetünk a betegségek ellen, hogy megpróbálunk minél több gyümölcsöt fogyasztani, mert rengeteg vitamint kell bevinnünk a szervezetünkbe.

35iqqrm2il_1.jpg

Fokozottan figyeljünk arra, hogy mit eszünk és mennyit alszunk! Napi legalább nyolc óra alvással, kiegyensúlyozott táplálkozással, sok gyümölccsel, zöldséggel, megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék fogyasztásával az elkerülhetetlennek látszó megfázás és influenza jó eséllyel megelőzhető.
Sajnos azonban nem minden rajtunk múlik: egyetemi kutatások kimutatták, hogy a táplálékaink minősége és ezzel tápanyagtartalmuk is drasztikusan csökkent az elmúlt évtizedekben.

Elsősorban télen, ételeinkből nem jutunk hozzá a szükséges tápanyag mennyiségekhez. A reklámokból és a boltok polcairól is jól ismert táplálék-kiegészítőkkel segíthetjük testünk védekező rendszerét. Fel kell hívni a figyelmet, hogy ezek többsége vagy nem tartalmaz minden olyan anyagot, amire szükségünk lenne, vagy nem abban a minőségben van jelen, amiben valóban hasznosan felszívódhatna. Természetes alapanyagokból készült termékeket vásároljunk, ügyelve arra, hogy szintetikus tartósítószerektől mentes legyen!

Tegyünk szervezetünk, egészségünk

megóvásáért télen is!   

Étrenddel a téli álom ellen

  • Az energetizáló ételek fogyasztása mellett a folyamatos D-vitamin-pótlás is kifejezetten fontos.
  • Ha az emésztőrendszered jól működik, az ételt, a tápanyagokat eredményesen szállítja keresztül a szervezeteden.
  • Ehhez a művelethez sok-sok rostra van szükséged.
  • A rost feldolgozásához pedig bizonyos bélbaktériumokra.

Egészséges alvás

  • Télen ez is kiemelt szerep kap, fontos az energiakészleteink feltöltéséhez.

A képre kattintva máris a webshopunkban találod magad, ott is az immunrendszer-erősítő termékeink között, amelyeket különösen ebben a téli időszakban ajánljunk szeretettel.

elderberry.jpeg

 fb.png

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása