Mi is az a hangmasszázs?
2016. május 18.

Mi is az a hangmasszázs?

A hangok és rezgések különleges együttese, ami nem csak a testet és a lelket gyógyítja, hanem a csodálatos kikapcsolódási lehetőség is.

Peter Hess (mérnök-fizikus) 1984-ben - Nepálban, Tibetben és Indiában szerzett élményei és az ősi, hanggal kapcsolatos tudás alapján - kezdte el fejleszteni a róla elnevezett hangmasszázst. Ez egy nyugati módszer, holisztikus lazító technika, hangtálak segítségével, mely megszólítja a testet, a lelket és a szellemet, megőrizve azt az őstapasztalatot (hangok, zajok, érzetek), amit az anyaméhben éltünk át.

anita72dpi_005.jpg

A „masszázs” különböző méretű Peter Hess terápiás hangtálakkal történik: A tálakat a ruhával fedett testre helyezve, gyengéd ütésekkel hozzák rezgésbe. Mivel a test 70-80%-a víz (folyadék), kiválóan vezeti a hangot. A felhangokban gazdag rezgések  a bőrön, testszöveteken, testüregeken, szerveken és csontokon végigáramolnak, mely kellemes masszázs élményt ad. A hangok és rezgések hatására a kliens kellemesen ellazul, akár el is alszik. A kezelés nagyon kellemes, megnyugtat, feltölt, gondolatokat ébreszt, fájdalmat csillapít. A hangtálak aurában való kezelésre is alkalmasak, és igen hatásosak, így nem minden esetben kell a tálakat a testre helyezni. Kismamáknál, feküdni nem tudó klienseknél széken ülve történik a kezelés.

A hangmasszázs kitűnően alkalmazható felnőtteknél, babáknál, gyerekeknél, pároknál, de még családterápiára is alkalmas, 0-100 éves korig!

Egy kezelés időtartama 60 perc, amely alatt kellemesen ellazulva lehet pihenni.Az első alkalommal egy rövid állapotfelmérés is történik rövid tesztlap kitöltésével és beszélgetéssel.

A hangtálakat különböző szakterületeken alkalmazzák orvosok, természetgyógyászok, wellness ágon dolgozók, pedagógusok, terapeuták, egészség tanácsadók. A hangmasszázst beteg embereknél is lehet alkalmazni, támogató, lazító, kiegészítő módszerként, kezelő orvossal történt egyeztetés után.

anita72dpi_008.jpg

A hangmasszázs hatásai:

  • ellazít, pihentet, kikapcsol, felfrissít
  • erősíti az önbizalmat, öntudatot, motivációt, kreativitást
  • segíti az elengedést
  • támogatja az egészséget: harmonizál, regenerál, vitalizál
  • javítja a testérzékelést
  • gondolatokat ébreszt
  • gyermekeknél: Nagyon jó eredménnyel hasznosítható viselkedési rendellenességek (pl. szorongás, emocionális visszavonulás, agresszió, túlmozgás), tanulási nehézségek (pl. figyelem, koncentrálóképesség zavara), illetve kommunikációs zavarok esetén.

Orvosilag mérhető változások:

  • fájdalmak csökkenése
  • alvás javulása
  • immunparaméterek változása
  • vérnyomás csökkenése
  • vércukorszint változása
  • pulzus változása

Fokozott figyelemmel alkalmazható különösen probelamtikus alkalmazási területeknél:

  • alacsony vérnyomás
  • asztma
  • szívritmuszavarok
  • akut migrénes rohamok
  • erős depresszió
  • zavart realitásérzékkel kapcsolatos betegségek (kényszerképzetek, hallucináció…)

A hangtálak eredete

A hangtálak a keleti kultúrából származnak, elsősorban Japánból, Tibetből és a Himalája vidékéről. Feltehetően ie. 4000-től léteznek, mióta az ember elkezdte megmunkálni a fémet. Egykori használatuk nem tisztázott, valószínűleg – mondák, mítoszok legendák szerint - ételeket, áldozati adományokat tároltak bennük, bön sámánok gyógyító szertartásoknál használták. Ma elsősorban meditációknál alkalmazzák. Számtalan méretű, alakú és ötvözetű hangtál létezik. Legismertebbek a kör alakú tibeti, nepáli és indiai bronz tálak. Ezeket a hangtálakat a feltételezések szerint semmilyen formában nem használták hangmasszázshoz.

anita72dpi_006.jpg

Peter Hess terápiás hangtálak

A régi, Nepálból származó tálak közül egyre nehezebben lehetett olyan minőséghez jutni, amely megfelelt a testen végzett munka követelményeinek, így Peter Hess (mérnök, fizikus, a hangmasszázs „feltalálója”) hozzálátott saját terápiás tálak kifejlesztéséhez és gyártásához. Számtalan kísérlet és vizsgálat bizonyítja, hogy ezek a tálak alkalmasak testkezelésre. A különböző, az adott testterületek számára készített Peter Hess hangtál típusok az adott testterületre jellemző frekvenciaspektrumot kínálják! A felhangokban és rezgésekben igen gazdag terápiás tálakat minőségi bronzból kézzel kovácsolják, amit tradicionális módon más fémekkel is ötvöznek.

Ha Te is szeretnéd kipróbálni, Anitánál jó kezekben leszel!

http://vitahelp.hu/kapcsolat/bejelentkezes-erdeklodes

fb.png

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása