A szőlő felhasználásával kapcsolatban általában először a borok jutnak eszünkbe, bár emellett nyersen és mazsolaként is fogyaszthatjuk. Magas rosttartalmú gyümölcs, és rengeteg olyan vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, amelyek hatékonyak melyek erősítik szervezetünket.
Előnyei
- magas szőlőcukor-tartalma miatt azonnali energiát ad a szervezetnek
- remek izomregeneráló hatású
- vértisztító és idegerősítő hatása is kiemelkedő a B-vitamin-tartalma miatt
- immunerősítő hatása a hideg idő közeledtével kifejezetten hatékony
- bőrregeneráló hatásáról is híres. Szinte minden nívósabb bőrfeszesítő készítmény tartalmaz szőlőmag-kivonatot
- Magas antioxidáns-tartalma segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből
Bor formájában is igen egészséges, természetesen csak kis mennyiségben fogyasztva. Mivel a benne lévő vitaminok segítenek az érelmeszesedés megelőzésében, szívbetegeknek különösen ajánlott a fogyasztása.
Fontos odafigyelni, hogy a cukorbetegek napi 80 g szőlőnél nem fogyaszthatnak többet, mivel magas szőlőcukor-tartalma miatt erősen megemeli a vércukorszintet.
Forrás:http://www.ma.huhttp://www.life.huhttp://www.webbeteg.hu