A szőlő jótékony hatásai
2016. augusztus 31.

A szőlő jótékony hatásai

A szőlő felhasználásával kapcsolatban általában először a borok jutnak eszünkbe, bár emellett nyersen és mazsolaként is fogyaszthatjuk. Magas rosttartalmú gyümölcs, és rengeteg olyan vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, amelyek hatékonyak melyek erősítik szervezetünket.

Előnyei

  • magas szőlőcukor-tartalma miatt azonnali energiát ad a szervezetnek
  • remek izomregeneráló hatású
  • vértisztító és idegerősítő hatása is kiemelkedő a B-vitamin-tartalma miatt
  • immunerősítő hatása a hideg idő közeledtével kifejezetten hatékony
  • bőrregeneráló hatásáról is híres. Szinte minden nívósabb bőrfeszesítő készítmény tartalmaz szőlőmag-kivonatot
  • Magas antioxidáns-tartalma segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből

szolo.jpg


Bor formájában is igen egészséges, természetesen csak kis mennyiségben fogyasztva. Mivel a benne lévő vitaminok segítenek az érelmeszesedés megelőzésében, szívbetegeknek különösen ajánlott a fogyasztása.

Fontos odafigyelni, hogy a cukorbetegek napi 80 g szőlőnél nem fogyaszthatnak többet, mivel magas szőlőcukor-tartalma miatt erősen megemeli a vércukorszintet. 

 
Forrás:
http://www.ma.hu
http://www.life.hu
http://www.webbeteg.hu
fb.png

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása