Hogyan igyunk több vizet könnyedén?
2016. január 10.

Hogyan igyunk több vizet könnyedén?

A folyadékfogyasztás fontosságáról folyamatosan hallani. A folyadékbevitel legegyszerűbb és legegészségesebb módja pedig a vízfogyasztás. A legtöbb ember kevés vizet iszik annak ellenére, hogy tudja, rengeteg szempontból fontos lenne több folyadékot fogyasztania.

Az alábbi tippek segítségével könnyen változtathatjuk szokássá a rendszeres folyadékbevitelt:

Alakítsd szokássá

Fontos, hogy a vízfogyasztás napi rutinná váljon. Erre a legjobb megoldás ha szokássá tesszük az ivást, méghozzá nagyon egyszerű módokon. Például: minden kávé előtt iszom egy pohár vizet, evés előtt vagy után iszom, felkelés után iszom, TV nézés közben lesz nálam mindig egy üveg víz és iszom...

Rengeteg szokás alakítható ki, mindenkinek meg kell találnia a neki ideális megoldásokat.svhf6muwvz.jpg

Nem iszom mást

A rendes mennyiségű ivást az üdítők fogyasztása nem segíti, hiszen azok eltömítenek, elveszik a szomjúságérzetet is. Természetesen nem kell teljesen abbahagyni az üdítőitalok, gyümölcslevek fogyasztását, mindössze elég betartani legalább azt a szabályt, hogy ha szomjas vagyok akkor csak vizet iszom. :) 

Ízesítem a vizet

Sajnos nem mindenhol jó ízű a csapvíz és az ásványvíz sem feltétlen tökéletes megoldás. Erre lehet egyszerű és olcsó megoldás a vízszűrő kancsó.

Ha ez sem elég, lehet próbálkozni többféle ízesítéssel is, hogy fenntartsuk a szimpátiát a víz mellett. Például 1 liter vízbe egy fél citrom vagy lime leve, friss vagy fagyasztott málna, cseresznye, menta, uborka, kifejezetten kellemes ízt ad a víznek.

Mindig legyen kéznél

Sokszor azért nem iszik az ember mert épp nincs nála víz. Iszom majd később, ami aztán valami miatt (ismét) elmarad....

Lustaság miatt érdemes 1-1 pohár vizet bekészíteni ha tudjuk, hogy egy helyben leszünk hosszabb ideig. Egy kulacsban vagy üvegben érdemes vizet vinni, ha hosszabb útra indulunk. Ilyenkor sokszor már azért is iszunk mert elhoztuk magunkkal! 

Figyelmeztesd magad

Időzítő a telefonon vagy egy jó háttérkép? Mindegy, csak valamiről jusson eszedbe, hogy innod kell, mert eleinte nem fogsz elégszer szomjúságot érezni.
Vagy haladva a korral, keress egy alkalmazást a telefonodra, melynek segítségével nyomon követheted a fogyasztásodat. Sőt még megfelelő időközönként figyelmeztet is, hogy itt az ideje újra a "pohár fenekére nézned".
water_monochrome.jpg
fb.png

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása