9 apró lépés a mindennapi boldogsághoz
2016. március 06.

9 apró lépés a mindennapi boldogsághoz

Az embereknek megvan az a nagyszerű képessége, hogy egy-egy aprósággal jókedvet varázsoljanak maguknak. De sokan nem tudják mik azok, amik igazán boldoggá is teszik őket. A vágyakozás helyett inkább tedd magad boldoggá akár az alábbi apróságok segítségével.

1. Irány a szabadba

Stresszes vagy? Tölts el egy kis időt a szabadban. Egy kutatás kimutatta, hogy ha alaposan kiszellőzteted a fejed, a stressz szinted is jelentősen csökken! Tavasszal vagy ősszel egy erdei séta kitűnő választás!
275h.jpg

2. Viselkedj boldogként

Csinálj úgy mintha boldog lennél, még ha most nem is vagy az! :) Az emberek akik úgy érzik a negatív gondolatok csapdájában vannak, akár már 1-1 pozitív gondolat segítségével közelebb kerülhetnek a felhőtlen jókedvhez. Ezért érdemes "erőltetni" a boldogságot.

3. Meditálj

Ha lehangolt vagy, próbálj ki egy jóga órát! Több tanulmány is megállapította, hogy a meditáció segít csökkenteni a szorongást és a depressziót. d8sw90plfx.jpg

4. Olvass

Kapj fel egy könyvet és kezdd el olvasni...máris jobb kedved lesz! Egy vizsgálat rávilágított arra, hogy mások pozitív történetit olvasva nekünk is egyből jobb kedvünk lesz. 
 

5. Tűzz ki elérhető célokat

Ha boldogabb akarsz lenni, állíts magad elé elérhető (kis) célokat. Egy-egy cél elérése magabiztossá és elégedetté tesz, ami egyenes út a boldogsághoz.
 

6. Törődj másokkal

Az embert elégedettséggel és egy vödörnyi jóérzéssel tölti meg a tudat, hogy valakin segített. Legyen ez akár egy kávé a kollégádnak, vagy pár forint egy rászorulónak. Nem véletlen a mondás: Adni jó! tumblr_nvbx52yt9k1slhhf0o1_1280.jpg

7. Tanulj új dolgokat

A zsebedben egy új hasznos tudással bátrabb és nyitottabb leszel az életre. Ez pedig nagyon pozitívan befolyásolja a boldogság szintedet!
 

8. Igyál (még) egy kávét

Jó hír a kávé szerelmeseinek - A koffein amellett, hogy növeli az éberséget hangulatfokozó hatással is bír. Ha fáradt vagy, egy jó fekete feldob, elnyomja a fáradtságérzeted és továbblendít a holtponton!
 

9. Kerüld a negatív embereket

Ha folyton csak mások elégedetlenségét, negatív véleményét hallod előbb-utóbb ezek könnyen rád tapadnak. Vedd észre ezeket a helyzeteket és embereket. Válts témát, vagy csak egyszerűen lépj tovább.
fb.png

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szalay Miklós 2016.03.07. 14:00:28

Akit érdekel, itt talál pár filozofikus írást a boldogságról. Nem arról szólnak, hogy hogyan legyünk boldogok, hanem, hogy egyáltalán miért vagyunk képesek rá, hogyan keressük, és milyen korlátai vannak:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid044

(A felső sorokat nézzétek a kép tetején. Az írások doc és pdf formátumban tölthetők le. Ezek egyébként egy nagyobb mű darabjai, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ. Nem egy könnyű olvasmány, viszont annál magvasabb.)
süti beállítások módosítása