Étrend-kiegészítő terápiák személyre szabottan
2016. január 21.

Étrend-kiegészítő terápiák személyre szabottan

Gyakran hajlamosak vagyunk félvállról venni az egészséges táplálkozást. Megengedünk magunknak sok olyan ételt, amelyről ugyan tudjuk, hogy káros a szervezetünkre, de finom.


Nem is feltétlenül gond ez, mindaddig, amíg nem visszük túlzásba, és mindaddig, amíg nincs olyan egészségi problémánk, amely feltétlenül indokolttá tenné ezek elkerülését. Mondhatnám úgy is…”egyszer élünk”, no de azt nem mindegy meddig és milyen minőségben.kwpx458tyy.jpg

A valóságban ez azonban sajnos nem ilyen egyszerű. Az esetek legnagyobb részében a betegségek táplálkozásból és életmódból adódó kínokkal, fájdalmakkal és szenvedéssel járnak. A betegségek kialakulását leginkább a helyes táplálkozással és a megfelelő tápanyag ellátással előzhető meg, azonban a mai ember életmódja és a mai tápanyagok nem minden esetben biztosítanak megfelelő tápanyag ellátottságot, még kellő odafigyeléssel sem.

A tápanyag-ellátás az emberi szervezet egészségének alapja. Minden egyes reakció és élettani folyamat, amely végbe megy a testünkben, előbb-utóbb tápanyagot kíván. A vitaminok, ásványi-anyagok, zsírok és aminosavak egy kidolgozott és tökéletesen komponált sorozata segíti a szervezetünk működését a mindennapokban. Ugyanakkor, ha szükségleteink nincsenek kielégítve, a dolgok nagyon hamar rossz irányt vehetnek, ezért létfontosságú, hogy odafigyeljünk mindennapi étrendünkre.legzes.jpg

Egy étrend, amely teljes értékű táplálékokból (gyümölcsökből, zöldségekből és a szükséges zsírokból) áll, a legjobb életbiztosítás, ami csak lehet. Erre az étrend kiegészítése egy praktikus eszköz. Szomorú tény, hogy modern világunkban nem bízhatunk 100 %-ban még a legfrissebb és a legtápanyag-gazdagabb élelmiszerekben sem, köszönhetően az intenzív mezőgazdaságnak, a kimerült táptalajnak és más környezeti tényezőknek.

Ezzel együtt sokkal nagyobb a fizikai követelmény, amely magával hozza azt, hogy bizonyos tápanyagokból sokkal többet kell bevinnünk, hogy élettanilag tudjuk a helyzetet kezelni. Az étrend-kiegészítők, ha helyesen használjuk őket, értékes eszközök lehetnek ezen feladatok megoldásában.

Tanulmányok azonosították a következő csoportokat, amelyek kiemelt veszélyben vannak az alacsony vitamin és ásványi anyag bevitel miatt

  • erősen aktív emberek
  • menstruáló nők
  • vegetáriánusok és vegánok
  • idősebb korosztály
  • fogyókúrázók
  • várandós és szoptatós anyák
  • dohányosok, alkoholizálók
  • rendszertelenül táplálkozók

Az természetes, hogy a táplálkozás és a mozgás mindennap más és más, ezért is van az, hogy sokan, nagyon tudatosan egészítik ki az étrendjüket vitaminokkal, ásványi-anyagokkal.

Ezzel természetesen senkit sem arra szeretnék biztatni, hogy a netet böngészve kezdjen mértéktelen táplálék-kiegészítő fogyasztásba, de tisztában kell lennünk azzal, hogy szükséges lehet ezek alkalmazása. Azonban az elengedhetetlen, hogy szakember segítségét kérjük a hiányállapotok felmérésében és a megfelelő bio, illetve organikus étrend-kiegészítők kiválasztásában.

fb.png

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása