Adj esélyt!
2017. április 25.

Adj esélyt!

A VitaHelp vezetése és kollégái talán okkal mondhatók szociálisan az átlagnál is érzékenyebbnek. Mindig fontos számunkra egy-egy jó és hasznos ügy mellé állni. Tavaly a középiskolások egészségnevelése volt a a szociális szerepvállalásunk: több héten át mentálhigiénés és táplálkozástani előadásokat tartottunk nekik.

Filozófiáinkhoz hűen most egy különleges programhoz csatlakoztunk: mélyszegénységben élő gyerekek állatokon keresztüli érzékenyítése és szocializációja volt a program célja és persze, hogy jól érezzék magukat.

17635462_637588156437655_8087709667446671025_o.jpg

Nagyon fontosnak tartjuk a jelenlegi társadalmi kettősségben a jövő generációjának képzését, érzékenyítését és a felelős és tudatos életre való nevelését.
A HAHET Natural Lifemanship vezetői voltak a program ötletgazdái, a Nutra Farm Garancsligeti Lovarda és a Futrinka Egyesület adta a programnak a helyszínt lovakkal és kutyákkal, a VitaHelp Integratív Egészségközponttól a gyerekek kis vitamincsomagot kaptak és az egészségesebb, tudatos életre való felkészítő játékos tájékoztatókat.
Továbbra is lelkesítjük azokat a cégeket vagy magánszemélyeket, akik szintén fontosnak tartják ezt a kezdeményezést, hogy csatlakozzanak! Megéri!
Pár sor ügyvezetőnk, Mosó Adrienn tollából, aki személyes résztvevője volt (a VitaHelp és a Futrinka oldaláról is) az első programnapnak:

"Rendezvényes múltamból kifolyólag sosem gondoltam volna, hogy még tudok izgulni, aggódni bármilyen rendezvény előtt. Féltem a fogadtatástól, féltem a reakciójuktól, féltem a kimeneteltől. Aztán megérkeztek: megérkezett 10 kis vadóc. Olyan energiával törtek be a térbe és olyan vadsággal értek mindenhez, hogy bátorságom megingott, vajon ezt a teret is lehet-e majd a lovak segítségével rendezni? Ránéztem Katára, akinek azt láttam a szemében, hogy maximálisan bízik a lovaiban, és igazából rájuk is bízott mindent. És milyen igaza volt! Egy kis idő telt csak el és mindannyian kisimultak, lágyabbak, türelmesebbek, kedvesebbek, finomabbak lettek. Azok a gyerekek, akik nap mint nap azt élik meg, hogy az élet kemény, és arra úgy is kell reagálni. Fantasztikus élmény volt látni őket, kívülről nézni, látni azt, ahogy az energiák kisimulnak, és mindezt 3 ló puszta léte okozta.

hahet.JPG

Kata, a HAHET trénere és segítői csodálatos és szinte észrevehetetlen trükkökkel irányították a gyerekeket a lovak között. Mindenki mosolygott, sőt kacagott! A tér a megérkezésükkor érezhetően feszült, robbanásra kész energiákból átváltozott egy szikrázó, selymes, de továbbra is energiákkal teli hangulattá. Ki az, aki ezt ne akarná megélni? Ebéd előtt picit beszélgettünk velük, vajon ők mit tartanak egészséges életmódnak és min változtatnának szívesen. A kezdeti sokk után azért éreztük, hogy van remény és nagy örömmel fogadták a VitaHelp kis vitamincsomagját.

Noémi és Gipsz a felelős kutyatartásról és a kutyamentésről meséltek nekik, itták minden szavát, és nagyon bízom benne, hogy tudat alatt minden szó beégett a fejükbe és ezt adják majd tovább. Rég nem fáradtam így el a nap végére, de megérte, rendkívüli és feltöltő élmény volt!"

fb.png

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása