Az 5 leghatásosabb gyógynövény emésztési problémákra
2017. április 12.

Az 5 leghatásosabb gyógynövény emésztési problémákra

Immunsejtjeink 80%-a a belekben található, a bélrendszer tehát egy nagyon érzékeny, intelligens szervünk, ami egész testünk működéséért felelős. Az emésztési problémák fontos jelzések, melyek mutatják, hogy valami nincs rendben a szervezetünkben. Ezek a gondok több-kevesebb rendszerességgel mindenkinél felbukkannak enyhébb vagy súlyosabb formában.

digestion.jpg

Mindenkit arra bátorítunk, hogy a krónikusan visszatérő, kellemetlen tüneteket (visszatérő hasmenés, rendszeres székrekedés, gyomorfájdalom, gyors hízás, fogyás, stb.) feltétlenül vizsgáltassa ki gasztroenterológusnál, hogy a súlyosabb betegségeket rögtön ki lehessen zárni vagy még el lehessen kapni időben.

Az enyhébb eseteket azonban magunk is könnyen orvosolhatjuk gyógynövényekkel.

Az aranyvessző-teakeverék az epe- és májműködést segíti, melyet gyomorrontáskor, puffadáskor, a túlterhelt gyomor védelmében langyosan ajánlatos inni, étkezés után.

A mezeikatáng-teakeverék, illetve a csalánlevél-teakeverék enyhe hashajtó hatású teák, melyek fokozzák az emésztést, segítik a méregtelenítést, és egy tisztítókúra során is jó szolgálatot tehetnek. A mezei katáng a nehéz gyomor segítője, az egyik legjobb emésztéskönnyítő gyógynövényünk. Ezt a teát 2-3 perces főzéssel kell elkészíteni, és esténként ajánlott a fogyasztása, legalább egy hónapig, kúraszerűen! 

A fehér akácvirág csökkenti a gyomorsavtermelést, ezért eredményesen használható a reflux enyhítésére: naponta 1 csészével kell fogyasztani, esténként, étkezés után. Akkor sem érdemes abbahagyni teljesen a tea fogyasztását, ha a gyomorégés megszűnt: emlékeztetőül időnként igyanak meg egy-egy csészével. Jó tudni: az akác gyomorsavcsökkentő hatása miatt étvágycsökkentő is. Enyhe hashajtó hatása is ismert: székletlazításra este érdemes inni.

Az erdeiszederlevél-tea tannintartalma miatt összehúzó hatású, ezért hasmenés ellen eredményes. A levélnek néhány perc főzés már elég, mert az összehúzó hatású cserzőanyagok így jobban kioldódnak. Napi 3 csészével lehet fogyasztani étkezések között.

Forrás: gyorgytea.hu

fb.png

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása