Sok a szénhidrát? Helyettesítsünk!
2017. január 27.

Sok a szénhidrát? Helyettesítsünk!

A tészta, a pizza, a ke­nyér, a sok finom köret rengeteg szén­hid­rá­tot tar­tal­maz, ezért sajnos egy­től egyig hiz­lal­nak. Mit csináljunk? Használjunk a fantáziánkat! 

1. Tortilla helyett káposztalevél! Ne lisztes tortillalapba, hanem káposztalevélbe csavard a finom szendvicsbe valókat! Sonka, sajt, bármi mehet bele, a variációk tárháza végtelen!

2. Krumplipüré helyett karfiolpüré! Csak párolod, pürésíted! A karfiol alacsony szénhidráttartalma miatt ebből bármennyit ehetsz.karfiol.jpg

3. Főtt tészta helyett cukkini tészta! Felejtsd el a lisztből készült tésztákat, egyél helyettük cukkinispagettit!

4. Keksz helyett alma szeletek! Nassolási vágyadat csökkentsd felszeletelt almával, amit ha citromos vízbe mártasz nem barnul meg.

5. Lasagna helyett rakott cukkini! A megszokott tészta helyett használj lapjára vágott cukkiniszeleteket, és büntetlenül fogyaszthatod ezt a finom olasz ételt.

6. Cukros üdítő helyett uborkás limonádé! Felejtsd el a cukrozott üdítőket, igyál saját készítésű, cukormentes limonádét uborkával és citrommal. Ez tényleg üdít, és még a karcsúságod megtartásában is segíthet!

7. Zsemlemorzsa helyett őrölt mandula! Panírozáshoz használj őrölt mandulát. Nagyon finom lesz vele minden bundázott étel.

8. Sült krumpli helyett parmezános cukkinihasáb! Nagyon finom köretet tudsz készíteni a hasábokra vágott cukkiniből, sütőben megsütve.fried-courgette.jpeg

9. Hamburgerzsemle helyett gombafejek! A hamburger tiltólistás változatát cseréld fel a sült gombafejből készítettre. Bátran eheted, és még a ketchupról sem kell lemondanod (ha cukormenteset választasz...).

10. Almás lepény helyett töltött alma! Az almás lepény nehéz tésztája helyett próbálkozz meg a magvakkal, cukormentes lekvárral töltött almával.

11. Sós sütemények helyett pirított magvak! Pici só, pici olívaolaj, fűszerek (chili, rozmaring, kurkuma, curry pl.), mehetnek is a sütőbe! Mennyei csemege! 

forrás: ripost

fb.png

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása