SzínHatás
2017. január 11.

SzínHatás

Szeretnéd tudni, hogy mit üzennek neked a színek?

Minden szín a fény egy egyedi hullámhossza, frekvenciája, amely sajátos jelentéssel bír a számunkra. Nem véletlenül nyúlunk a reggeli öltözködésnél mondjuk a kék szín után, vagy választunk egy visszafogottan elegáns krémfehéret a nappaliba. A színek, amelyekhez vonzódunk, vagy amelyek épp elriasztanak, mind nekünk üzennek, rólunk mesélnek: arról, hogy mi történik épp a testünkben-lelkünkben, mire van szükségünk, miből van hiány vagy éppen túl sok.
szinhatas.jpg

Már az ókori görögök is...

A színek szimbolikájának és pszichológiájának egészen nagy szakirodalma van, hiszen már az ókori Egyiptomban, Görögországban és Kínában is kísérleteztek a velük való gyógyítással. Ma pedig bátran használják ezt a tudást nem csak a stylistok, művészek és dizájnerek, hanem a reklámmal és márkaépítéssel foglalkozó szakemberek is. Ők jól tudják, hogy az arculat színei nagyban befolyásolják az adott márkáról kialakított képet, annak jelentését és végeredményben sikerét.

Annyit tehát biztosan kijelenthetünk, hogy aki tudatosan használja a színeket, az sokkal hatékonyabban tud kommunikálni és kapcsolódni, nem csak a környezetével, de önmagával is.

A SzínHatás kártya megálmodójának, Horváth Zsuzsinak, pontosan ez volt a célja. Olyan egyszerű, mégis sokoldalúan felhasználható eszközt szeretett volna létrehozni, amelynek segítségével megtanulunk jobban, érzékenyebben odafigyelni külső-belső történéseinkre és arra, hogy mire is van szükségünk valójában. Mindegy, hogy az épp aktuális öltözékünk színéhez kérünk segítséget, vagy egy gyengélkedő testrészünket szeretnénk erősíteni, a kártyák állnak rendelkezésünkre. Használatuk könnyű és élvezetes, a bennük kódolt üzenet mégis mélyen és erőteljesen hat.

Ha szeretnél még többet megtudni a témáról, felfedezni a színek varázslatos világát és azt, hogyan segíthetnek a kártyák, akkor látogass el a januári SzínHatás workshopunkra!

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása