Vércsoportok - más szemszögből
2016. december 02.

Vércsoportok - más szemszögből

Karl Landsteiner osztrák származású amerikai orvos 1930-ban Nobel-díjat kapott az emberi vércsoportok felfedezéséért.

A legelterjedtebb a 0-ás vércsoport. Csak érdekességképpen: dél- és közép-Amerika, valamint az Egyesült Államok indiánjai körében gyakorisága megközelíti a 100%-t! Az A-s ugyancsak mindenütt megtalálható, míg a B-s vércsoport elsősorban Ázsiára, különösen Észak-Indiára jellemző, Európában és Afrikában ritka, az amerikai indiánok, valamint Ausztrália őslakói között pedig csak elvétve fordul elő.

vercsoport.jpg

A japán Furukava Takedzsi munkásságának köszönhetően, a vércsoporttal összefüggésben különféle hiedelmek is kialakultak. Elgondolása szerint az ember vércsoportja befolyásolja a személyiségét.

Az A-s vércsoportú emberek mély érzelmi erővel rendelkeznek, mely átsegíti őket a kritikus helyzeteken, nem esnek pánikba. Hajlamosak elkerülni a konfrontációt, és kényelmetlenül érzik magukat társaságban. Az A-típusúak szégyenlősek, olykor visszahúzódók. Keresik a harmóniát, udvariasak, ennek ellenére olyan benyomást keltenek, mintha igazán senkivel sem jönnének ki. Ha valamilyen feladat adódik, legszívesebben egyedül végzik el. Vágynak a sikerre, és tökéletességre törekszenek.  Emellett rendkívül kreatívak, és – valószínűleg az érzékenységük miatt – művészi hajlammal megáldottak.

A B-típusú a leggyakorlatiasabb réteg. Általában specialistái szakmájuknak. Amikor egy terv elkészítésébe fognak, több időt fordítanak a probléma megértésére, és a megoldási lehetőségek kijelölésére, mint mások. Ha valamivel foglalkoznak, akkor minden figyelmüket a munkájukra összpontosítják. Hajlamosak görcsösen ragaszkodni a célhoz, és még akkor is végigviszik elképzelésüket, ha az elérhetetlennek tűnik. Nem túlságosan együttműködők, mert saját szabályaikat és elképzeléseiket követik. Individualisták, több figyelmet fordítanak a gondolataikra, mint érzelmeikre, ezért néha hűvösnek, komolynak tűnnek.

Az AB-típusú embereket nehéz kategorizálni. Egyszerre befelé fordulók, introvertáltak és kitárulkozók, extrovertáltak. Könnyen átváltanak az ellenkező oldalra. Megbízhatóak és felelősségteljesek, azonban ki nem állhatják, ha sokat kívánnak tőlük. Nem szívesen segítenek másoknak, még akkor sem, ha ez lenne a legfontosabb feladatuk. Az AB-típusú emberek érdeklődnek a művészetek és a metafizika iránt. Saját törvényeiket követve szeretnek dolgozni, fenntartva azt a jogukat, hogy kiszálljanak, ha nem úgy mennek a dolgok, ahogyan azt elképzelték. Időnként érzékenyek és együttérzők.

A 0-ás vércsoportú emberek társaságkedvelők, energikusak és szociálisan érzékenyek. Az összes típus közül ők a legrugalmasabbak. Könnyen fognak vállalkozásba, jelentősebb feladatba, azonban a véghezvitellel gyakran problémáik vannak, és könnyen feladják. Könnyelműek és nem túl megbízhatóak. A 0-ás típusúak mindig kimondják, amit gondolnak. Értékelik mások véleményét, és szeretnek a figyelem középpontjában állni. Emellett igen nagy önbizalommal rendelkeznek. A 0-ás a “legáltalánosabb” típus.

Az összeférhetőség szerint az A az A-val és az AB-vel fér össze, a B a B-vel és az AB-vel jön ki a legjobban, az AB az AB-vel, B-vel, A-val és a 0-val, míg 0 a 0-val és az AB-vel harmonizál a leginkább.

Forrás: rostae-books.com


A vérképzés támogatására a következő termékünket ajánljuk szívesen:

resveratrol.jpeg

 

fb.png

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása