Az 5 legerősebb gyógynövény cukorbetegség ellen
2016. november 16.

Az 5 legerősebb gyógynövény cukorbetegség ellen

Több tanulmány is kimutatta, hogy bizonyos gyógynövények segítségével hatékonyan csökkenthető a vércukorszint. Ezek mind a természetben fellelhető kincsek, amelyek nem csak a vérnyomásra és a koleszterinszintre vannak jó hatással, de a cukorbetegség megelőzésében is jelentős szerepet játszanak.

Ginzeng


ginseng.jpgA ginzeng híres erős antidiabetikus tulajdonságairól. A növény Kínából származik, a gyógyászatban ősidők óta használják. Egy tanulmány szerint a benne található ginzenozid nevű anyag amellett, hogy támogatja a béta-sejteket a hasnyálmirigyben, melynek hatására a szervezet inzulint termel, csökkenti az inzulinrezisztenciát is. Kutatók szerint a ginzenggyökér közvetlenül hat a hasnyálmirigyre, és növeli az inzulintermelést, éppen ezért a növényt a cukorbetegség egyik lehetséges "ellenszerének" tartják.

Fahéj


cinnamon.jpgKutatások bebizonyították, hogy a fahéjban található polifenolok stimulálják a sejtmembránok inzulinreceptorait, mely jelentősen javítja a glükózfelvételt és csökkenti a vércukorszintet. Ez a különleges fűszer pedig emellett csökkenti a triglicerid-szintet és az alacsony sűrűségű lipoprotein-szintet, mindezzel segít megelőzni a szívbetegségeket, mely a cukorbetegeknél fokozottan előfordulhat. A fahéjat fűszerként vagy étrend-kiegészítőként is fogyaszthatjuk.

Bazsalikom


bazsalikom.jpgA bazsalikom régóta népszerű indiai ajurvédikus gyógyszer, mely kifejezetten hasznosnak bizonyult a cukorbetegség kezelésében. Egy 2008-as tanulmányban bebizonyították, hogy a bazsalikom enyhíti az étkezés utáni hiperglikémiát, vagyis a túlzott vércukorszint-emelkedést. Emellett a növény gátolja az a-amilázt, azt a nyálban található enzimet, mely lebontja a keményítőket cukorrá.

Zöld tea


tealeaves.pngA zöld tea az egyik leghatékonyabb diabétesz elleni "gyógyszer", a benne található anyagoknak köszönhetően tolerálja a cukorterhelést és inzulintermelésre serkenti a szervezetet. Kutatások szerint védőhatást gyakorol az inzulintermelő szövetekre, és pozitívan hat a hasnyálmirigyre is.

Cayenne-bors


cayenne.jpegA cayenne-bors talán a leghatékonyabb természetes fájdalomcsillapító. David Hoffman kutató megállapította, hogy a cayenne-borsban található kapszaicin nevű hatóanyag sikeres lehet a diabéteszes neuropátia kezelésében.

 

 

 

Forrás: lifemagazin.hu

fb.png

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása