Az új őszi slágergyümölcs
2016. szeptember 08.

Az új őszi slágergyümölcs

Szerencsére már nekünk sem számít elérhetetlen mediterrán gyümölcsnek a füge. Korábban többnyire csak aszalt formában fordult elő a boltok polcain, de ma már frissen is megtaláljuk a piacokon, szupermarketekben.

fuge.jpgA friss füge víztartalma igen magas, közel 80%. Az aszalás során a víztartalom csökkenésével extrém mértékben nő az amúgy sem alacsony cukortartalom. Természetesen számos értékes tápanyagot is tartalmaz e különlegesnek mondható gyümölcs: magas a kálium-, magnézium- és vastartalma, rostanyagokban is igen gazdag, külön kiemelhető az A-, B- és C-vitamin-tartalma.

A füge szervezetre gyakorolt hatásai:

  • A szájra - fügelevél fogyasztásával le lehet győzni a rossz leheletet és a szájfekélyt is.
  • A szexuális vitalitásra - a szexuális gyengeség orvoslására is jó módszer a fügefogyasztás.
  • Bőrproblémákra az arcon - a pattanások, bőrproblémák remek ellenszere! A füge tejszerű leve, levele és szára is alkalmas a pattanások, szemölcsök kezelésére, akár naponta alkalmazva. Öregedést gátló hatása is ismert.
  • Cukorbetegség ellen - a füge káliumtartalma magas, így segít csökkenteni az inzulint. A gyümölcs levele egyébként szintén hatékony cukorbetegség ellen.
  • A csontokra - a fügében nagy mennyiségű kalcium van, amely segít a csontok erősítésében.
  • Bárányhimlőre - a betegség korai szakaszában a füge hatékony ellenszer lehet.
  • Fogyásra - értékes rostokat tartalmaz a füge, ezért a testsúly csökkentésben igen hatékony.
  • Torokfájásra - aszalt füge mézzel keverve kiváló hatású. Segítségével jó eséllyel hamarabb szabadulhatunk a torokfájástól.
  • Székrekedésre - nagy rosttartalma miatt, folyamatosan fogyasztva gyorsan megszünteti a székrekedést.
 
Forrás:
http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/13865/oszi-gyumolcsszezon
http://napidoktor.hu/blog/formasan/bendo/a-fuge-10-aldasos-hatasa/
fb.png

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása