Esős napokon négy fal között
2016. augusztus 22.

Esős napokon négy fal között

Mit csináljunk a gyerekekkel?

Az utolsó hét a suli előtt, valahogy még ki kéne használni... Mit kezdjünk a gyerekekkel, amikor az eső miatt sehova nem tudunk kimozdulni? Adunk néhány tippet, megígérjük, hogy mindenki nagyon jól fog mulatni! :)

esos_gyerek.jpg

 

1. Játsszatok színházat!

Válasszátok ki a kedvenc meséteket, osszátok ki a szerepeket, dobjátok össze a díszletet, jelmezeket, és kezdődhet az előadás! (Ha más nincs, hát a plüssállatoknak!)
 

2. Építsetek bunkert!

Hátulütője, hogy viszonylag nagy felfordulással jár, cserébe viszont garantált a szórakozás. Lepedők, pokrócok, székek, néhány biztosítótű - a végeredmény pedig valóságos csodapalota lehet. Hát még, ha egy led-égősort is "beszereltek" világításnak!
 

3. Készítsetek gyurmát házilag!

A klasszikus só-liszt gyurma különböző ételszínezékekkel órákig lefoglal kicsit-nagyot egyaránt!
 

4. Végezzetek közösen házimunkát!

Ha a gyermekeid amúgy nem rajonganak a háztartási teendőkért, a maihoz hasonló esős napon válasszatok ki egy fiókot, vagy az egyik szekrény alját, és rakjatok rendet! Ki tudja, milyen nem várt kincsekre bukkanhattok?
 

5. Bulizzatok!

Hallgassátok kedvenc számaitokat, és ropjátok a gyerekkel együtt. Tartsatok táncversenyt vagy táncbemutatót!
 

6. Játsszatok boltosat, vendéglőset!

Rendezzetek be könyv-, ruha- vagy játéküzletet, pakoljátok ki a kamrát a piacozáshoz! Gyártsatok papírpénzeket! Írjatok menüt egy nagy papírra, adjatok a gyerekekre kötényt, kezükbe tálcát, és kész a vendéglő!
 

7. Tartsatok kincsvadászatot!

Rejts el néhány apróságot a lakás legkülönbözőbb pontjain, majd írd le a kincskeresőknek, mi az, amit meg kell találniuk. Ha még nem tudnak olvasni, rajzolj térképet!
 

8. Írjatok leveleket!

Ez nem csak gyakorlásnak jó, de szórakoztató is. Írjatok egy messze élő nagynéninek, a nagymamának, unokatestvéreknek. A gyerekek szeretik, ha fontosnak érzik magukat, és ez bizony egy fontos feladat lehet!
 

9. Rendezzetek kiállítást !

Nézzétek át a már kész gyerekrajzokat, feszítsetek ki egy spárgát és csíptessétek rá a képeket ruhacsipeszekkel. Ha úgy érzitek, szegényes a kiállítási anyag, gyártsatok még hozzá képeket! Hívjátok át a rokonokat a kiállításmegnyitóra.
 

10. Ne csináljatok semmit!

A gyerekek elég gyakran panaszkodnak arra, hogy unatkoznak, ám valójában ez a nagy unalom nem tart tovább néhány pillanatnál, előbb-utóbb úgyis kitalálnak valami elfoglaltságot. Nem kell folyton szórakoztatni őket: jó, ha mielőbb megértik, hogy nem lehetnek mindig a figyelem középpontjában. Hidd el, egyedül is percek alatt feltalálják magukat.
Forrás: évamagazin
fb.png

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása