6 természetes, de nem hétköznapi megoldás a pattanások ellen
2016. május 30.

6 természetes, de nem hétköznapi megoldás a pattanások ellen

Folyton pattanásokkal küzdesz? Normál esetben a pattanásokat a tinédzserkori hormonváltozások okozzák, de emellett számos más ok is állhat a háttérben. Sokan tévesen úgy gondolják, hogy a túlzott zsíros étel fogyasztás a fő okozó, de ez persze ennél sokkal komplexebb dolog. 

Ha meg akarsz szabadulni ezektől a nem épp esztétikus kinövésektől :) de nem áll módodban pénzt áldozni kozmetikai kezelésekre, akkor is van megoldás! Számtalan, de legalább 6 egyszerű természetes megoldás létezik. Egy próbát megér, nem?

124h.jpg

1; Kókusz olaj

A kókuszolaj, amellett, hogy az egyik legjobb természetes hidratáló, rengeteg egyéb pozitív hatással bír. ¼ teáskanál kókuszolaj olvadékot melegíts fel a kezeddel, majd közvetlenül alkalmazd az acrodon. Az ujjaiddal jól kend be, majd hagyd rajta amíg jólesik.

2; Krumplilé

Segít nagyon gyorsan megszabadulni a pattanásoktól. Mivel a burgonya igen gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, hozzájárul a bőr gyógyulásának felturbózásához. Szeletelj fel egy krumplit, és szeletenként tedd a problémás területekre.Végezetül 15 perc után, meleg vízzel öblítsd le az arcod.

3; Almaborecet

Az almabor természetes fertőtlenítő hatással bír, ami által segít a szervezet PH egyensúlyát megtartani. Antibakteriális tulajdonsága miatt pedig a pattanások felszíni kezelésére is alkalmas.

Keverj össze egy rész almaborecetet, egy rész vízzel és egy vattapamacs segítségével kend be a problémás bőrfelületeket. 10 perc után mosd le az arcod vízzel, majd töröld szárazra. Célszerű naponta használni amíg el nem éred a kívánt hatást.

196h.jpg

4; Jégkocka

Enyhén dörzsöld meg jégkockával a pattanást és környékét, ami így azonnal csökkenti a bőrpírt és a gyulladást. Vagy tegyél pár jégkockát egy rongyba és tartsd a problémás területen pár percig a jobb eredmény érdekében.

5; Teafa olaj

Antibakteriális, fertőtlenítő és gombaölő hatása miatt a teafaolaj ideális választás a pattanások ellen. Keverj össze pár csepp olajat egy kis vízzel és egy vatta segítségével kend be a pattanásokat. Soha ne használd a teafaolajat hígítás nélkül az arcodon! Túl erős és további sérüléseket okozhat.

6; Szódabikarbóna

A szódabikarbóna is tökéletes megoldás lehet a pattanások ellen. Keverjünk össze két kanál szódabikarbónát egy kis pohár vízzel, és kenjük be vele a pattanásos bőrt. Kitisztítja a pórusokat, eltávolítja az elhalt hámsejteket, visszaállítja a bőr egészséges pH-értékét, fertőtlenít és csökkenti a gyulladást. Ritkán, de okozhat irritációt, öt percnél tovább ne hagyjuk a bőrön!

103h.jpg

A fentiek mellett fontos megjegyezni, hogy a megelőzés a pattanások esetében is jobb megoldás mint maga a kezelés. Pár egyszerű lépéssel jelentős mértékben csökkentheted a pattanások kialakulását:

  • Ne nyomkodd, kapard csak úgy a már kialakult pattanásokat, hiszen így azok könnyen terjedhetnek, elfertőződhetnek és emellett még csúnyák is lesznek.
  • Moss arcot rendszeresen - segít megakadályozni a pattanások kialakulását. 
forrás: http://www.lifehack.org/383595/12-natural-remedies-to-get-rid-of-acne-scars-fast
fb.png

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szegedhangaági 2016.05.31. 08:31:06

A fiamnak is és nekem is a Reeed teafa-szén szappanok váltak be, nem egy ökör ára (800-1000 Ft között van max, ha jól emlékszem, és kitart jó darabig)
scontent.fomr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/12742147_589721631183555_1385001148347355752_n.jpg?oh=31fbeaea52c40798ea80a0c442924055&oe=580F402B

protézisesh 2016.05.31. 09:30:56

sarlatánság... A pattanás faggyú-túltermelődés, amely az elzárt pórus miatt nem tud ürülni. Te meg kétféle zsírral-olajjal akarod kezelni a túl zsíros bőrt?!

joshua80 2016.05.31. 09:34:34

A probléma belülről fakad, így minden külső próbálkozás eleve kudarcra van ítélve: kezelésnek ideiglenesen jó lehet, de megoldásnak semmiképpen.
Első lépésként az étkezéssel kell kísérletezni, hogy kiderítsük milyen típusú ételektől lesz több pattanás. Érdemes a köv. két ételcsoporttal kezdeni:
tejtermékek, gluténtartalmú ételek.
És mindenképp érdemes a fruktóz fogyasztást visszaszorítása, akár nullára, hogy a májunkat kicsit tehermentesítsük, és tudjon mással is foglalkozni, mert amíg fruktóz van a vérben, addig a máj azt semlegesíti. Arról nem is beszélve, hogy más szervünket meg csak mérgezi (vese)...
A dióra szokták mondani, hogy pattanásossá teszi a bőrt; tapasztalatom szerint, ez csak a cukrozott dióra igaz, oka pedig az előbbiekből kitalálható...

OkoskaTo:rp 2016.05.31. 10:03:05

Tetszik a szódabikarbónás ötlet. Hogy egy lúgos oldattal állítsuk vissza a bőr alapvetően savas kémhatását (pH 5,5 - ezt még a csak reklámokon élő szőke nő is tudja). Lúgosítsunk! Flúgosítsunk!

2016.05.31. 10:14:38

Tüneti kezelésnek tűnnek. Én 40-hez közelítek de néhanapján nekem is van ilyen problémám, azt hiszem, talán kajafüggő lehet. Az utóbbi időben kevesebb iparilag feldolgozott kaját eszem és többet főzök + zöldség, gyümölcs, kevesebb kenyeret azt is teljes kiőrlésűt, cigit is letettem, sportolok, aztán hogy ezek közül melyik jó vagy ezek milyen keveréke azt nem tudom, de a posztról eszembe jutott, hogy mostanában nem nagyon fordul elő. Érdekes.

VeronikaS 2016.05.31. 11:00:02

Akinek meg súlyos aknéja van (figyelem: nem ez nem egyenlő azzal, ha valakinek néha-néha kijön pár apró kis pattanás!) az menjen el bőrgyógyászhoz, aki majd megállapítja mennyire súlyos a helyzet, és vagy felír rá vényköteles krémeket, ecsetelőket, vagy szájon át szedhető gyógyszert, ami a leghatásosabb az aknéra, de ezt csak súlyos aknés bőrre javasolják!

Treff Bubi 2016.05.31. 11:00:59

Még egy ötlet: menj el bőrgyógyászhoz. Súlyos esetben felírhat olyan retinoid készítményt, ami ugyan nagyon brutális, főleg a májra nézve, de akár évekre is megszabadíthat az aknétól egy rövid kúrával.
Más esetben érdemes egy komolyabb góckutatást elkezdeni: egy rejtett belső gyulladás (akár az epében, akár egy rossz fog miatt) is okozhat pattanásokat, miközben más érzékelhető tünetekkel nem is találkozik az ember.

Kényszerbagoly · http://kenyszerbagoly.blog.hu/ 2016.05.31. 11:25:39

Al képen nem pattanás látszik, hanem herpes

Mineralissima 2016.05.31. 19:09:03

@protézisesh: Nem jól tudod sajnos ezért inkább ne erőltesd ezt.
süti beállítások módosítása